Bemutatkozás

A Békés városában 1902-től működő szakképző intézmény 2015. szeptember 1-től a Gál Ferenc Főiskola bázisiskolájaként működik.
Iskolánk fenntartója - 2020. évi XXXIII. törvényben foglaltak szerint - alkalmazott tudományok egyeteme lett. A Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye így 2020. augusztus 1-jétől Gál Ferenc Egyetemként folytatja munkáját. Iskolánk neve ennek értelmében módosul.
Továbbá a szakképző iskolák életébe országszerte nagy változások köszöntenek be ősztől, hiszen most debütál majd az új szakmajegyzék és a megreformált iskolaszerkezet. Több alapszakma tanulható az ötéves technikumban vagy hároméves szakképző iskolában.  Iskolánk neve ezen változások tükrében is változik.
Iskolánk neve 2020. augusztus 1-től


GÁL FERENC EGYETEM
TECHNIKUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA,
GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM


Az ősszel induló új szakképzési rendszerben a felnőttek is rugalmasabb feltételekkel, ingyenesen és rövidebb idő alatt szerezhetnek szakmákat. A felnőttképzési jogviszonyban nem lesznek közismereti órák, beszámítják viszont a korábbi tapasztalatokat, így az érintettek akár a teljes képzési idő negyven százaléka alatt is megszerezhetik bizonyítványukat, hogy minél előbb munkába állhassanak.
Az egyházi fenntartás a közösségek erősítése, a nevelői hatások elmélyítése, a keresztény értékek követése mellett abban az új küldetésben is áll, hogy a szakmai képzés, a szakmai oktatás a szakmai nevelési műhelyként segítse a térség szakképzését immáron kibővült intézményi szerkezettel. (Szeged, Gyula, Békés)

"Szeretet nélkül nincs bizalom,
bizalom nélkül nincs nevelés."
(Don Bosco)

Image
Image

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz